Alles over onze Zwaluwstaartplaten

De Andusta zwaluwstaartplaten bieden een ideale vloeroplossing voor de renovatie of nieuwbouw vloer, ze zijn toe te passen op houten en stalen vloerconstructies. Er zijn veel toepassingsmogelijkheden voor de Andusta zwaluwstaartvloer. Denk bijvoorbeeld aan woningscheidende vloeren, geluidsisolerende vloeren, Slimeline vloeren, watervaste vloeren (badkamers) en brandveilige vloeren.

Woningscheidende vloer

Wanneer oude houten vloeren toe zijn aan renovatie is een zwaluwstaartplaatvloer een prima toepassing.
Bij een aanbouw of verbouwing is een zwaluwstaartplaatvloer heel goed geschikt. Door middel van de zwaluwstaartplaten en isolatiestroken ontstaat een vloer die ook nog eens geluidswerend is. Tegenwoordig komen we vaak tegen dat oude kantoorpanden omgebouwd worden naar woningen. Veel aannemers en vloerbedrijven kiezen voor de Andusta zwaluwstaartplaten voor het maken van nieuwe woningscheidende vloeren in voormalige kantoorpanden. Men beschikt zo over een lichtgewicht vloer die geluid- en brandwerend is.

Slimeline vloer

Een Slimeline vloer kan goed worden afgewerkt met een Andusta zwaluwstaart topvloer.
Door een Slimeline vloer toe te passen ontstaat er een dunne, lichte, flexibele vloer met goede geluidsisolerende eigenschappen en veel ruimte voor het plaatsen van leidingwerk. De topvloer met de ALM560 gietmortel word akoestisch ontkoppeld van de draagconstructie voor een perfecte geluidsisolatie.

Monumentale vloer

Het monumentale karakter blijft behouden.
Door toepassing van de zwaluwstaartplaten op de bestaande balklaag (met daaronder isolatie en gipsplaten) blijft het monumentale karakter behouden. Uiteraard moet ook hier de vloer ontkoppeld worden van de draagconstructie en muren om zodoende een goede geluidsisolatie te bewerkstelligen. Met vloerverwarming en gietmortel ALM560 als afwerking op de platen ontstaat een topvloer.

Contact opnemen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bezoekadres
  • Vlonder 52
  • 5427 DC Boekel
  • Nederland
Postadres
  • Sint Josephplein 15
  • 5428 GL Venhorst
  • Nederland
(alleen op afspraak te bezoeken)